Ministarstvo vanjskih poslova i ministar Svilanović osudili incident

MINISTARSTVO vanjskih poslova Srbije i Crne Gore i ministar Goran Svilanović osudili su u ponedjeljak sinoćnji incident ispred zgrade hrvatskog veleposlanstva kad su izgrednici demolirali zgradu te skinuli hrvatski grb i zastavu sa zgrade.

"Ministarstvo vanjskih poslova Srbije i Crne Gore najoštrije osuđuje incident koji se 15. lipnja dogodio ispred zgrade veleposlanstva RH. Tim povodom danas je veleposlaniku Republike Hrvatske Davoru Božinoviću u ministarstvu vanjskih poslova prenesena osuda i žaljenje zbog nemilog događaja", kaže se u priopćenju tog ministarstva, te se dodaje da je veleposlanik Božinović upoznat s mjerama koje su preduzete na otkrivanju i kažnjavanju vinovnika incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Svilanović izjavio je da se nada da sinoćnje divljanje navijača pred zgradom hrvatskog veleposlanstva neće negativno utjecati na daljnje unapređenje odnosa dvaju zemalja.

"Najoštrije osuđujem i zaista sam zgrožen onime što se dogodilo. Vandalskim nasrtajem na veleposlanstvo Republike Hrvatske u našoj zemlji oni su, u stvari, cijeli taj sportski događaj bacili u sjenu", izjavio je ministar Svilanović agenciji Beta, naglasivši da se "ovakvi događaji ne smiju više ponoviti", jer se "sportsko polje ni na koji način ne može pretvoriti u neko drugo polje za izražavanje političkih stavova ili izljeva mržnje".

"U parlamentu Srbije u ovom trenutku je u pripremi zakon koji će najoštrije kažnjavati vandalsko ponašanje navijača. Nadam se da će to učiniti i drugi, jer sam siguran da i ono što se događalo u Kranju nikome u Zagrebu nije drago", kazao je ministar Svilanović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara