Ministarstvo zaštite okoliša: Espoo konvencija od 1. do 4. lipnja u Cavtatu

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva od 1. do 4. lipnja u Cavtatu organizira Treći sastanak stranaka UNove Espoo konvencije o procjeni utjecaja na okoliš preko državnih granica, na kojem će sudjelovati predstavnici mjerodavnih tijela iz cijelog svijeta, priopćilo je danas Ministarstvo. L

Sudionici sastanka, koji će biti popraćen seminarima istaknutih međunarodnih tvrtaka koje provode konvenciju, kane i širu javnost izvijestiti o stanju i planovima za očuvanje okoliša, navodi Ministarstvo.

Sudjelovanje su do sada potvrdili predstavnici Armenije, Austrije, Azerbajdžana, Bugarske, Grčke, Gruzije, Irana, Kanade, Kirgizije, Luksemburga, Makedonije, Madžarske, Moldavije, Norveške, Njemačke, Rumunjske, Rusije, Švicarske, Tadžikistana, Turkmenije, Ukrajine i Uzbekistana.

Konvencija UN-a o procjeni utjecaja na okoliš preko državnih granica (Espoo konvencija) donesena je 1991., a stupila je na snagu 1997. Od tada stalno raste i broj članica i njezina praktična primjena.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjedne zemlje članice Konvencije mogu izmjenom podataka o namjeravanim zahvatima te propisima i pravnim tumačenjima smanjiti teškoće koje nastaju zbog razlika u tumačenju i procjeni onečišćenja te pristupu samu postupku procjene, što se izgrađuje na različitim povijesnim i kulturnim temeljima zemalja uključenih u procjenu utjecaja.(Hina) pp/xbma yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara