Ministarstvo zaštite okoliša: Imperijalu obnova postupka ako uvede nove dokaze

U MINISTARSTVU zaštite okoliša i prostornog uređenja održan je sastanak na kojem je raspravljano o slučaju hotela "Imperijal" u Dubrovniku, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Na sastanku je zaključeno da investitor "Atlantska plovidba" može zatražiti obnovu postupka ako slijedom Zakona o upravnom postupku podastre nove činjenice vezane uz postupak.

U međuvremenu, građevinska inspekcija je po Zakonu o gradnji zatvorila gradilište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na sastanku su pored predstavnika Ministarstva bili nazočni predstavnici "Atlantske plovidbe", Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i predstavnici Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.

Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja 30. listopada 2003. godine poništilo je građevnu dozvolu hotela Imperijal iz Dubrovnika koju je hotel dobio u ožujku 2003. godine.

Tijekom redovnog upravnog nadzora nad radom Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Ministarstvo je ustanovilo čitav niz nepravilnosti nastalih pri izdavanju lokacijske i građevinske dozvole za rekonstrukciju - dogradnju i nadogradnju hotela Imperijal te izgradnju podzemne garaže, kaže se u priopćenju.

Građevna dozvola protivna je lokacijskoj dozvoli, jer obuhvaća i čestice zemljišta koje nisu sadržane u lokacijskoj dozvoli, zaključuje se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara