Ministarstvo zaštite okoliša o POS stanovima na Rabu

MINISTARSTVO zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva očitovalo se danas priopćenjem reagirajući na medijske napise oko izgradnje stanova iz programa poticane stanogradnje (POS) na otoku Rabu, ističući da zgrada nakon tehničkog pregleda nije dobila uporabnu dozvolu zbog neusklađenosti izvedbenog stanja s glavnim projektom i izdanom građevinskom dozvolom.

Ministarstvo je, navodi se u priopćenju, pokrenulo usklađivanje i učinit će sve da radovi budu izvršeni u najkraćem mogućem roku, a dodatne troškove u visini od 3,42 posto u odnosu na ugovorenu kupoprodajnu cijenu stana snosit će APN (Agencija za promet nekretnina).

U priopćenju se pojašnjava da zgrada iz programa POS-a u Rabu nije dobila uporabnu dozvolu zbog neusklađenosti izvedbenog stanja s glavnim projektom i izdanom građevinskom dozvolom, odnosno da je stubišni prostor nezatvoren, a po glavnom bi projektu trebao biti zatvoren. Ministarstvo je stoga pokrenulo usklađivanje i ugovoreni su radovi na zatvaranju stubišta te će se učiniti sve da radovi budu izvršeni u najkraćem mogućem roku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatne troškove u visini od 3,42 posto u odnosu na ugovorenu kupoprodajnu cijenu stana snosit će APN (Agencija za promet nekretnina), budući da je napravljena korekcija projektne dokumentacije u odnosu na izdanu građevinsku dozvolu, a za što krivnju ne snose kupci stanova. Svi ostali radovi izvedeni su sukladno ugovornom troškovniku (vrijednost 10.304.557,50 kuna) prema kojem je i formirana cijena stana koju plaća kupac.

Isto tako eventualne nedostatke na stanovima, koji nastanu u okviru garantnog roka, u dvije godine od ishođenja uporabne dozvole, otklonit će izvođač sukladno ugovorenim obvezama, navodi Ministarstvo.

Naglašava se da je APN obvezan regulirati odnose s kupcima sukladno predugovornim obvezama, što znači da je dužan isplatiti ugovoreni iznos kazne zbog kašnjenja do kojih dođe greškom investitora, navodi u priopćenju Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara