ministarstvo zdravstva pozvalo štrajkaški odbor na pregovore

Štrajkaški odbor Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) pozvan je sutra na sastanak u Ministarstvo zdravstva na kojem bi im potpredsjednik Vlade Ante Simonić i ministar zdravstva Andro Vlahušić trebali ponuditi ´inicijativu za mirno rješavanje nastalog spora´.L

Predsjednik Štrajkaškog odbora dr. Ivica Babić izjavio je večeras kako će se odazvati pozivu te da pozdravlja takvu inicijativu.

´Očekujem početak socijalnog dijaloga koji treba razriješiti nastali spor i dovesti do sporazuma s Vladom oko naših zahtjeva´, izjavio je dr. Babić Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Štrajk liječnika u bolnicama počeo je 15. siječnja, a Liječnički sindikat traži da plaća liječnika s položenim državnim ispitom bude na razini dvije prosječne hrvatske plaće, ili 7.000 kuna, a za liječnika specijalista 2,5 prosječne plaće ili 9.000 kuna.

Vlada takav zahtjev za 45-postotnim povećanjem ne prihvaća, nego je spremna u ovoj godini povećati plaće 10 posto i osigurati više novca za plaćanje posebnih uvjeta rada.

Ministarstvo zdravstva za sutra je također sazvalo sastanak s predstavnicima četiti sindikata koji sudjeluju u pregovorima o temeljnom kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva, među kojima je i HLS, na kojem bi se trebalo razgovarati o nastavku kolektivnog pregovaranja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara