Ministarstvo znanosti pokreće raspravu o spolnom odgoju

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa najavilo je da će pokrenuti javnu raspravu na svojim internetskim stranicama o spolnom odgoju u osnovnim i srednjim školama, kako bi se kao i glede školskoga kalendara, ocjenjivanja i zakona o udžbenicima, javnost i struka uključile u raspravu i dali svoje mišljenje.

Javna rasprava o spolnom odgoju na internetskom portalu Ministarstva (www.mzos.hr) počinje ovih dana, izjavila je glasnogovornica Danijela Grizelj.

Ministarstvo je s tim u vezi osnovalo i Povjerenstvo za prosudbu svih programa o spolnom odgoju i obrazovanju koji se provode u osnovnim i srednjim školama. Predsjednik je Povjerenstva, osnovana 17. siječnja, profesor na zagrebačkom Medicinskom fakultetu psihijatar Vladimir Gruden, a zamjenik profesor na Fakultetu političkih znanosti Dražen Lalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Povjerenstvo će analizirati nastavne sadržaje u redovitoj nastavi u osnovnim i srednjim školama o problematici spolnog odgoja i obrazovanja, izraditi prijedlog za cjelovit pristup spolnom odgoju i obrazovanju te zaključke i odluku donijeti do početka travnja kako bi se ona uvrstila u Katalog znanja.

Osim stručnjaka iz područja spolnoga odgoja, teologa, sociologa, pedagoga i drugih znanstvenika, članovi Povjerenstva su pravobraniteljica za djecu Ljubica Matijević-Vrsaljko, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece u Zagrebu Gordana Buljan-Flander, predsjednica Vladina Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac-Radin i ravnatelj Zavoda za školstvo Vinko Filipović.

(Hina) xmb ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara