Ministri Njemačke, Austrije i Japana čestitali Žužulu na imenovanju

NOVI hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul primio je u petak, povodom imenovanja na visoku dužnost u hrvatskoj Vladi, pismene čestitke svojih kolega iz Njemačke, Austrije i Japana, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Žužulu su čestitke uputili njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer, austrijska ministrica vanjskih poslova Benita Ferrero-Waldner, te ministrica vanjskih poslova Japana Yoriko Kawaguchi, saznaje se iz službenog priopćenja.

"Daljnjim približavanjem Hrvatske EU-u i NATO-u hrvatska je Vlada sebi postavila važne ciljeve. Slobodan sam zajamčiti vam da će Njemačka i nadalje djelima snažno podupirati Vašu zemlju na putu prema Europi. U Vašoj odgovornoj dužnosti želim Vam snagu i odlučnost", istaknuo je u čestitci njemački ministar vanjskih poslova, priopćilo je Ministarstvo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijska ministrica istaknula je kako je "prijateljstvo naših dviju zemalja, temeljeno na povijesnim i aktualnim događajima, uvijek bilo u središtu međusobnih odnosa", i izrazila spremnost Austrije da i dalje pruža potporu Hrvatskoj u produbljivanju njenih veza s Europskom unijom.

Ferrero-Waldner je izrazila uvjerenje da će hrvatska aplikacija za članstvo dobiti pozitivan odgovor Europske komisije, priopćeno je.

Japanska je ministrica vanjskih poslova izrazila želju za daljnjim napretkom bilateralnih odnosa između Hrvatske i Japana s naglaskom da RH nastavi igrati pozitivnu ulogu u promicanju demokratizacije i tržišne ekonomije na području jugoistočne Europe, priopćeno je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara