Ministri “puni ko brodovi” voze stare Opel Corse

KAKVA nam je to država, kad niti ministri nemaju “lovicu”? Naime, od njih petnaest čak ih je dvanaest “do grla” u kreditima. 

Kupuju se stanovi, kuće, vikendice, automobili i zemljišta. No, ne trebamo se brinuti za njih, jer s plaćama kakve imaju, a koje se kreću oko 15,000 kuna, mogli bi otplaćivati i avione, barem one rabljene.

Zaduženi nisu jedino premijer Ivo Sanader, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, te ministar financija Ivan Šuker.

Tjednik Globus ispitao je što su sve naši ministri pokupovali na “kredu”. Ministar poljoprivrede, Petar Čobanković, kako kaže “ se morao zadužiti kako bi obnovio kuću u Iloku”, a osim toga otplaćuje Citroën C5 i kredit za obnovu vinograda.

Marina Matulović-Dropulić, ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ima pod hipotekom dva stana, jedan na Ksaveru od 130 i jedan u Petrinjskoj od 39 četvornih metara.

Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt ima dva kredita za stanove u Zagrebu i leasing za Mercedes.

Njena kolegica Kolinda Grabar-Kitarović ima kredit od 85 000 kuna, dok je ministar zdravstva Neven Ljubičić svojim kreditom kupio zemljište za obiteljsku kuću.

Ministar Kalmeta ima kredit kod Splitske banke, a pod hipoteku je stavio kuću u Zadru. U imovinskoj kartici naveo je da ima ušteđevinu od 51 000 kuna, što bi iznosilo tri njegove plaće. Ministar, naime, vozi Corsu iz 1999.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božo Biškupić, "kulturnjak", kupio je na kredit kuću u Sutivanu na Braču.

Ministar gospodarstva Branko Vukelić ima dva kredita – za auto i za kuću, dok “MUP-ovac” Marjan Mlinarić pod hipotekom ima stan od pola milijuna kuna, a vozi, također najpopularnije ministarsko vozilo – Opel Corsu.

Ministar obrane Berislav Rončević kredit vrijedan 23 tisuća eura podigao je za kuću u Našicama.

Dragan Primorac, ministar obrazovanja i sporta nedavno je podigao nenamjenski kredit od 40 000 eura.

A šta je s ostatkom “ekipe” iz Sanaderovog kabineta? Jadranka Kosor vozi Golf iz 1999., kredit nema, a svoju je imovinu “stekla osobnim primanjima, te ušteđevinom majke s kojom živi u zajedničkom kućanstvu.”

Ivan Šuker, prema imovinskoj kartici “gol je i bos”, jer ne posjeduje nikakvu imovinu, a za kredit nema potebe.

I za kraj, premijer Sanader, čija se plaća procjenjuje na 18 000 kuna vozi Renault 8 star 38 godina, vlasnik je stana u Splitu, nema kredita, a vlasnica stana u kojem u Zagrebu živi je njegova supruga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara