MINISTRI STRANKE ZA BIH NAPUSTILI SJEDNICU VLADE FEDERACIJE

Sva trojica ministara u vladi Federacije BiH iz Stranke za BiH u četvrtak su napustili sjednicu federalne vlade koja je iza zatvorenih vrata održana u Mostaru jer nisu željeli sudjelovati u odlučivanju o Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o privatizaciji poduzeća, službeno je u četvrtak navečer potvrdila Stranka za BiH.

"U vladi Federacije BiH u posljednje vrijeme na djelu je neprihvatljivo opstruiranje procesa zaštite državnog interesa i interesa građana i uposlenika u poduzećima s većinskim državnim kapitalom", navodi se u priopćenju Stranke za BiH. Kao poseban primjer takvog ponašanja federalne vlade Stranka za BiH je u obrazloženju navela "inzistiranje na konceptu ustupanja bez naknade telekomunikacijskog sustava BiH Hrvatskim telekomunikacijama Zagreb".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovim navodom aludira se na pregovore između vlade Federacije BiH s dužnosnicima iz Republike Hrvatske o budućem statusu dvije tvrtke iz Hercegovine - Hrvatskih telekomunikacija Mostar i Eroneta - a u čijoj vlasničkoj strukturi svoj udio imaju i Hrvatske telekomunikacije Zagreb.

(Hina) xpg ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara