Ministrica Antunović o političkom angažmanu djelatnih vojnih osoba

MINISTRICA obrane Željka Antunović izjavila je danas da je 12 djelatnih vojnih osoba uključeno u izborne političke aktivnosti, da je to protivno zakonu te da se trenutno prikupljaju podatci iz Državnog izbornog povjerenstva i već su protiv tih osoba pokrenuti, pokreću se ili će biti pokrenuti stegovni postupci koji mogu završiti i prestankom djelatne vojne službe.

Ministrica Antunović izjavila je to novinarima nakon razgovora s Predsjednikom Republike i vrhovnim zapovjednikom Oružanih snaga RH Stjepanom Mesićem o rješenju statusa 204. R vukovarske ratne brigade.

Na pitanje novinara kako komentira današnje pisanje jednih dnevnih novina da je djelatni bojnik Stipe Čačija, šef osiguranja predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, te hoće li se protiv njega pokrenuti kakve sankcije, Antunović je izjavila da nije u pitanju samo jedan djelatnik MORH-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako je MORH, sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH, pregledao sve izborne liste i napravio kontrolu eventualnih političkih aktivnosti u izborima pripadnika Oružanih snaga RH, odnosno djelatnih vojnih osoba.

"Ne radi se samo o jednoj osobi, već otprilike o 12 ljudi koji su na različite načina uključeni u ono što po Zakonu ne bi trebali. Trenutno se prikuplja potrebna dokumentacija iz Državnog izbornog povjerenstva pokreću se stegovni postupci - neki su već pokrenuti, a neki će biti pokrenuti nakon što se kompletira dokumentacija", rekla je ministrica obrane Antunović. Dodala je kako stegovi postupci "mogu završiti i prestankom djelatne vojne službe".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara