Ministrica Antunović razgovarala s turskim dužnosnicima

OBRAMBENI ciljevi Turske i Hrvatske su podudarni, a u tom sklopu uspostava i očuvanje mira, sigurnosti i stabilnosti u regiji, predstavlja prvorazrednu zadaću, ocijenjeno je tijekom odvojenih susreta i razgovora potpredsjednice hrvatske Vlade i ministrice obrane Željke Anatunović s Mehmetom Duglerom, predsjednikom vanjskopolitičkog odbora turskog parlamenta i Cengizom Kapetanogluom, predsjednikom odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Dugler i Kapetanoglu su, kao i turski ministar obrane Vecdi Gonul, dali punu podršku naporima Hrvatske da što prije uđe u punopravno članstvo NATO saveza. Pritom su izrazili uvjerenost da će Hrvatska tim novim iskorakom snažno pridonijeti očuvanju mira i sigurnosti u regiji. Ministrica Antunović je pohvalila Tursku kao sigurnog i pouzdanog partnera.

Dvije strane su, također, istaknule nužnost češćih sureta i razgovora predstavnika dviju zemalja na svim razinama. U tom sklopu, ojačali bi se i zajednički napori na jačanju svestrane gospodarske suradnje, naročito na polju vojne proizvodnje. Antunović i njezini turski domaćini su pritom naglasili nezaobilaznu političku ulogu paralamenata u daljem približavanju i upoznavanju dviju zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Hina) sk sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara