Ministrica Antunović službeno posjetila vojni ordinarijat u Zagrebu

MINISTRICA obrane Željka Antunović danas je službeno posjetila Vojni ordinarijat u Zagrebu, budući da je bila spriječena sudjelovati u svečanosti blagoslova nove zgrade Vojnog ordinarijata, 5. kolovoza ove godine, priopćeno je iz Vojnog ordinarijata.

Zajedno s ministricom Antunović bili su pomoćnik Arsen Bauk i tajnica Ministarstva obrane Višnja Tafra.

Goste su službeno primili vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac i generalni vikar msgr. Josip Šantić, te se s njima zadržali u kraćem razgovoru.

Zatim su druženje nastavili kod zajedničkog objeda, gdje se ministrica obrane upoznala sa svim djelatnicima Vojnog ordinarijata, ističe se u priopćenju.

Ministricu Antunović sa suradnicima pozdravio je u ime Vojnog ordinarijata msgr. Jezerinac, te njoj i pomoćniku Bauku predao plakete u znak zahvalnosti za dobru suradnju, posebno za zauzimanje oko dovršenja sjedišta Vojnog ordinarijata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica je zahvalila na pažnji, istaknuvši da su se uvijek trudili napraviti što je bitno. Izrazila je i radost što je jednom mogla sudjelovati na hodočašću vojno-redarstvenih snaga u Mariji Bistrici te u Lourdu, na međunarodnom vojnom hodočašću.

Naglasila je ulogu Vojnog ordinarijata u RH, posebno njegov doprinos stvaranju lijepe slike o Hrvatskoj u međunarodnim okvirima, te je svima poželjela nastavak uspješnog rada.

Ministrica obrane i njezini suradnici potom su razgledali cijelu zgradu Vojnog ordinarijata.

Inače, ministrica Antunović prije današnjeg službenog posjeta već je bila u sjedištu Vojnog ordinarijata na Dušni dan, 2. studenoga, na misi za poginule hrvatske branitelje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara