Ministrica Antunović susrela se s Robertsonom u Bruxellesu

HRVATSKA ministrica obrane Željka Antunović susrela se u utorak u Bruxellesu s glavnim tajnikom NATOa Georgeom Robertsonom, doznaje se od Ministarstva obrane u Zagrebu.

Antunović je bila na radnom ručku, što ga je Robertson priredio za sudionike ministarskog sastanka Euroatlanskog vijeća (EAPC).

Redoviti polugodišnji sastanak EAPC-a održava se na marginama sastanka ministara obrane Sjeveroatlanskog saveza, koji je počeo u ponedjeljak.

Kako se doznaje od MORH-a ministrica Antunović je ranije u utorak uručila visoka državna odlikovanja bivšem belgijskom ministru obrane Jean-Paulu Ponceletu i bivšem ministru vanjskih poslova Erichu Deryckeu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njih je predsjednik Stjepan Mesić odlikovao Redom kneza Branimira s kolajnom za doprinos afirmaciji Hrvatske u međunarodnim odnosima, doprinos Belgije mirnoj reintegraciji istočne Slavonije te za donaciju Kraljevine Belgije obnovi infrastrukture u Vukovaru.

Svečanoj dodjeli odličja u hrvatskom veleposlanstvu u Bruxellesu bili su nazočni veleposlanica u Belgiji Ljerka Alajbeg, veleposlanik pri NATO-u Antun Tus te pripadnici belgijskog političkog života.

(Hina) bcav rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara