Ministrica Grabar Kitarović razgovarala sa županom Jakovčićem

MINISTRICA za europske integracije Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je večeras, u razgovoru s istarskim županom Ivanom Jakovčićem u Pazinu, kako Istra i Hrvatska pokazuju političku zrelost time što sudjeluju u raznim regionalnim inicijativama i prihvatila je Jakovčićevu sugestiju da se imenuje predstavnika u Jadransko vijeće koje bi vodilo Jadranskojonsku euroregiju.

U razgovoru s ministricom Grabar Kitarović župan Jakovčić je iznio podatke o međunarodnoj suradnji Istarske županije i realiziranim projektima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izdvojio je pritom projekt objedinjavanja i modernizacije sustava gospodarenja otpadom te izgradnju i održavanje sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda za mala naselja u obuhvatu vodozaštitnih područja.

Jakovčić je tijekom razgovora najavio i skoro otvaranja Euro info-centra u Puli te je ujedno izvijestio ministricu kako je definitivno prihvaćena ponuda talijanske regije Friuli Venezia Giulia da u njenom prostoru bude ured Istarske županije u Bruxellesu.

Izrazivši zadovoljstvo večerašnjim razgovorima, ministrica za europske integracije Kolinda Grabar Kitarović je ustvrdila kako je, kad je o razvojnim projektima riječ, Istarska županija među onima koje taj posao rade najbolje, te da treba pokrenuti i ostale županije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara