Ministrica Grabar Kitarović u Čileu

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda GrabarKitarović koja boravi u službenom posjetu Čileu i sudjeluje u radu III. Ministarske konferencije o Zajednicama demokracija, govorila je u petak na panelu "Suradnja u cilju demokratskog upravljanja: Razmjena regionalnih i međuregionalnih iskustava na popravljanju zakonitosti postupanja i političkih stranaka", priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI). L

Panel je predvodila američka državna tajnica Condoleezza Rice a tijekom skupa je na hrvatskom primjeru istaknula vrijednosti regionalne i među-regionalne suradnje.

Ministrica Grabar-Kitarović istaknula je da definiranje jasnog cilja, u hrvatskom slučaju punopravnog članstva u Europskoj uniji, djeluje kao katalizator u provedbi unutarnjih strukturnih i društvenih reformi usmjerenih na jačanje demokratizacije i uspostavu djelotvornog tržišta.

Hrvatska ministrica susrela se na marginama Konferencije s brojnim kolegama, među kojima i s Condoleezzom Rice koja je pozdravila napredak Hrvatske u posljednje dvije godine na planu jačanja demokracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je i s potpredsjednikom Vlade Kraljevine Maroka Abbas El Fassijem, ministricom vanjskih poslova Paragvaja Leilom Rachid de Cowles i s ministrom vanjskih poslova Azerbajdžanske Republike Elmarom Mammadyarovim.

Predviđeni su bilateralni susreti s ministrima vanjskih poslova Novog Zelanda, Malija, Indije, Ukrajine te Republike Palau.

U subotu, posljednjeg dana službenog posjeta ministrice Grabar-Kitarović Čileu, predviđen je susret s predstavnicima hrvatske zajednice u toj zemlji, stoji u priopćenju MVPEI-a.

(Hina) xpp/ybcav ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara