Ministrica Kosor otvorila Dom hrvatskih branitelja u Svetom Martinu na Muri

MINISTRICA obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor za današnjeg boravka u Međimurskoj županiji svečano je otvorila Dom hrvatskih branitelja u najsjevernijoj hrvatskoj općini Sveti Martin na Muri.

Nakon svečanosti otvorenja ministrica je razgovarala s predstavnicima udruga proizašlih iz domovinskog rata koji su joj iznijeli svakodnevne probleme.

"Problemi hrvatskih branitelja su veliki i evidentni. Prednjače zapošljavanje i stambeno zbrinjavanje te rješavanje njihovih statusnih pitanja," naglasila je ministrica Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komentirajući nakon sastanka s braniteljima odluku Žalbenog vijeća Haaškog suda, koje je generalu Tihomiru Blaškiću prvostupanjsku presudu na kaznu zatvora od 45 godina umanjilo za 36 godina, ministrica je rekla kako se izuzetno veseli što se general Blaškić u ponedjeljak vraća svojoj obitelji.

"Naše ministarstvo je za njegova osmogodišnjeg boravka u haškom pritvoru preuzelo skrb za školovanje njegove djece. Radosna sam što je pravda ipak dostižna i mislim da slučaj generala Tihomira Blaškića pokazuje da se istina može dokazati i na Haaškome sudu. Vjerujem da će tako biti i u slučajevima generala HV-a Markača, Čermaka i drugih," rekla je ministrica.

Otvorenjem Doma hrvatskih branitelja u Svetom Martinu na Muri potpredsjednica hrvatske Vlade najavila je i službeni početak obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara