Ministrica Kosor potpisala ugovore s braniteljskim zadrugama

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas s predstavnicima deset braniteljskih zadruga ugovore o potpori Ministarstva sa po 150.000 kuna u pokretanju posla.

Čestitavši im na potpisanim ugovorima, Kosor je pohvalila branitelje iz svih hrvatskih krajeva što su pokrenuli taj novi oblik samozapošljavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naglasila je da su danas potpisani ugovori jedan od niza Vladinih poticaja zapošljavanju i samozapošljavanju razvojačenih hrvatskih branitelja.

Dodala je kako je Vlada odlučila da će dugoročno, do 2008., iz proračuna pomagati te zadruge koje se bave ekološki prihvatljivom proizvodnjom hrane. Istaknula je da su dodijeljene potpore uvjetovane time da je u zadruzi najmanje deset zadrugara, da je uređena zemlja za proizvodnju, izrađeni poslovni planovi, da je izražena volja za zajedništvom i suradnja s lokalnom upravom i samoupravom.

Inače, Jadranka Kosor je danas uručila ključeve deset automobila "citroen" C5 stopostotnim invalidima prve skupine koji po zakonu imaju pravo na automobil od države.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara