Ministrica Matulović Dropulić obišla odlagalište bjelovarskoga komunalnog otpada

MINISTRICA zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić sa suradnicima posjetila je popodne Bjelovar, gdje je s čelnicima grada i Bjelovarskobilogorske županije te saborskim zastupnicima obišla odlagalište komunalnoga otpada u tom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, Bjelovar je, uz Sisak, jedini grad u Hrvatskoj čije odlagalište zadovoljava ekološke standarde. Na njemu se otpad razvrstava i prerađuje, čime se, uz očuvanje okoliša, smanjuje i količina otpada. Komunalno odlagalište "Doline" i dalje se osuvremenjuje, čemu svjedoči prošlogodišnji projekt grada Bjelovara i Ministarstva znanosti i tehnologije u zbrinjavanju plastičnog otpada, a koji financira Europska unija.

U Bjelovaru se razgovaralo i o sanaciji nekadašnjega bjelovarskoga odlagališta u Grgincu, u općini Veliko Trojstvo, koje je zatvoreno 1998. godine. Novac za to, prema savjetu ministrice, Bjelovar bi mogao dobiti iz Fonda za zaštitu okoliša mjerodavnoga ministarstva, namijenjenog sličnim slučajevima, ako se javi na natječaj koji bi trebao biti raspisan do 1. ožujka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara