ministrica škare ožbolt posjetila zagrebačku gruntovnicu

U skladu s primjenom novih mjera rada zemljišnoknjižnih odjela i kontrolom rezultata ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt danas je posjetila Zemljišnoknjižni odjel Općinskog suda u Zagrebu kako bi se obavijestila o rezultatima i ustroju rada gruntovnice, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa.

U prvih mjesec dana primjene mjera i novog ustroja rada ukupno su zaprimljena 4362 i riješeno 9489 predmeta.

U zagrebačkoj gruntovnici, jednoj od najvećih u Hrvatskoj i s najviše neriješenih predmeta, 1. rujna je bilo 141.020 neriješenih predmeta, a 3. listopada 135.902, što znači da je uz redovit posao riješeno 5127 zaostalih predmeta, stoji u priopćenju.

Osim smanjenja broja neriješenih predmeta jedan od osnovnih zadataka jest i digitalno prevođenje zemljišnih knjiga. Do sada je tako digitalizirano 6428 zemljišnoknjižnih uložaka i verificirano 18.286, što je 12 posto svih uložaka u tom trenutku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim ubrzane obrade i rješavanja zemljišnoknjižnih predmeta u gruntovnici je počela kontinuirana informatička i pravna izobrazba referenata i službenika.

Kako bi se što pravodobnije i kvalitetnije rješavali predmeti Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Zagrebu, uveden je i plaćen dnevni prekovremeni rad za zainteresirane referente i službenike te sada te poslove obavljaju 153 zaposlenika, stoji u priopćenju.

(Hina) pp yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara