MINISTRICA ŠKARE OŽBOLT PRIMILA OLAVA GUTTINGA

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt primila je u ponedjeljak u radni posjet Olava Guttinga, zastupnika u njemačkom parlamentu, člana EU odbora i izvjestitelja za Hrvatsku i zamjenika predsjednika Odbora za pravosuđe (SDU). L

Kako je priopćeno, njemački parlamentarac se posebno zanimao za program mjera reforme pravosuđa koji je u tijeku, zaželio je uspjeh u tom zahtjevnom poslu i ponudio moguću suradnju Njemačke u realizaciji Programa uređenja zemljišnih knjiga u Hrvatskoj u smislu edukacije ZK referenata - pravoskrbnika (rechtspflegera).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministrica pravosuđa upoznala je g. Guttinga sa stanjem u hrvatskom pravosuđu i programom njegove reforme kao i situacijom vezanom za međusobni organizirani kriminal koji je u Hrvatskoj prisutan ali, nije poprimio zabrinjavajuće razmjere. Posebno je istaknula neke projekte unutar Programa kao što su uređenje zemljišnih knjiga, edukacija sudaca, harmonizacija hrvatskih s europskim zakonima, smanjenje broja zaostalih predmeta na sudovima i korištenje CARDS programa.

(Hina) xpp ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara