MINSITAR POLICIJE NADA SE ZLOČIN OVČARE SUDIT ĆE SE U SRBIJI

Srbijanski ministar policije Dušan Mihajlović izjavio je u subotu u Smederevu kako se nada da će sudski postupak za zločin na Ovčari kod Vukovara biti vođen pred sudovima u Srbiji, a najavio je i bespoštednu borbu protiv kriminala kako nijedan zločin ne bi ostao nerasvijetljen.

"Uhapsili smo neke osobe osumnjičene za izvršenje zločina u Ovčari. Nadamo se da će proces za ovaj ratni zločin biti pred našim sudovima, a ulogu Veselina Šljivančanina u tome utvrdit će istraga, odnosno tužitelj", kazao je Mihajović novinarima.

On je govorio nakon što je u peći za topljenje visokolegiranih čelika uništeno gotovo 4.000 komada oružja i 42 tisuće komada streljiva koje su prethodnih dana policiji predali građani Srbije.

On je također kazao da po završetku akcije "Sablja", koja se vodi u okviru istrage o ubojstvu premijera Zorana Đinđića, nijedan teži zločin u Srbiji neće ostati nerasvijetljen.

Istraga obuhvaća "sve one za koje se opravdano sumnja da su sudjelovali u pripremi i izvršenju kaznenih djela", bez obzira koju tko funkciju imao ili kojoj stranci pripadao.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će se "ići do kraja", te da "nema nedodirljivih i nitko ne može biti izvan i iznad zakona, bez obzira na funkciju".

Da je tomu tako dokazuje i uhićenje bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojše Pavkovića, osumnjičenog da je odobrio uporabu vojnog helikoptera za prevoz osumnjičenih pripadnika Zemunskog klana, nakon atentata na Vuka Draškovića u Budvi u lipnju 2000. godine.

"Kad istraga završi svoj posao, svima će biti jasno o čemu se radi", kazao je ministar Mihajlović.

(Hina) ttag rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara