Miran prosvjed studenata Hrvatskih studija ispred rektorata

STUDENTI Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu mirno prosvjeduju ispred zgrade Rektorata tražeći da Senat zagrebačkog Sveučilišta ukine odluku po kojoj se predlaže da se i u akademskoj godini 2003./2004. ne upisuju studenti na tri studijska smjera novinarstvo, povijesti i psihologije.

Studentski prosvjed u organizaciji Kluba studenata Hrvatskih studija počeo je oko 15 sati prije sjednice Senata zakazane za 16 sati na dnevnome redu koje će biti i donošenje odluke o broju mjesta za upis studenata u prvu godinu studija na tom najvećem hrvatskom sveučilištu za akademsku godinu 2003./2004.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prosvjednici nose majice s natpisom "Hrvatski studij moj izbor", a studentima se pridružilo i nekoliko profesora s Hrvatskih studija. U osiguranju prosvjeda je i više od deset redara "Sokola Marić".

U Deklaraciji o Hrvatskim studijima koju su organizatori prosvjeda dali predstavnicima medija, ističe se studentski zahtjev da Senat zagrebačkoga Sveučilišta donese odluku da za spomenuta tri smjera predložene upisne kvote budu potpuno jednake ostalim smjerovima Hrvatskih studija, tj. 40 studenata po smjeru.

Osim toga, traže da i ministar znanosti i tehnologije prihvati takav prijedlog te odobri upisne kvote od 40 studenata za svaki od šest smjerova Hrvatskih studija. Pred početak sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu studentima Hrvatskih studija obratio se i predsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu Petar Bezjak, koji je studente zamolio da u miru pričekaju odluku Senata, istaknuvši da će studenti, članovi Senata zagrebačkoga Sveučilišta, glasovati u skladu sa zahtjevima studenata Hrvatskih studija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara