Mirjana Marković želi se vratiti u Srbiju

BIVŠA predsjednica srbijanske stranke JUL-a i udovica bivšeg predsjednika Srbije i SRJ, haškog optuženika Slobodana Miloševića, u srijedu je za beogradske "Večernje novosti" rekla "da je iz Srbije protjerana mimo svakog morala i da će se vratiti čim bude mogla".

Na pitanje od kojih prihoda živi, Mira Marković je ironično rekla kako "topi zlatne poluge". No, dodala je, "pomažu mi prijatelji iz ranijih dana, koji su bili važni ljudi i u drugoj i u trećoj Jugoslaviji" te da živi od njihove solidarnosti.

Marković je također rekla kako "nisu točni navodi beogradskih medija da je njen i sin Slobodana Miloševića, Marko, pokrenuo tužbu protiv Haaga zbog ubojstva Slobodana Miloševića".

Pojasnila je kako je Marko, u svoje i u ime obitelji, poslao pismo predsjedniku tribunala, Glavnoj skupštini UN-a, Vijeću sigurnosti i glavnom tajniku UN u kojemu je odbio sadržaj nalaza suca Parkera, prema kojemu je Slobodan Milošević umro prirodnom smrću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marko je osporio nalaz te komisije. Ukazao je na istinu, da se Slobodan razbolio zbog teških uvjeta života i rada u zatvoru i na sudu, a da mu je sud onemogućio liječenje čak i onda kada je međunarodni konzilij, na čelu s doktorom Šumilinom upozorio na to da je njegovo stanje kritično i da može umrijeti svakog sata", rekla je.

Govoreći o svojoj djeci, Mira Marković je kazala kako je kći "Marija bolesna, živi na Cetinju i žrtva je nerazumnog političkog progona, kao i ona". Sin "Marko je u inozemstvu i ne želi da se vratiti u Srbiju. Ja sam ta koja se želi vratiti u svoju zemlju", rekla je Marković.

Mogućnost da njenoj obitelji bude oduzeta imovina, tj. parcele između Užičke i Tolstojeve ulice na beogradskom Dedinju, Miloševićeva supruga ocijenila "postupkom mimo svakog zakona", dodajući da nije obaviještena o tome dokle se s tim procesom stiglo.

List navodi da je intervju napravljen telefonom, ali se ne kaže kada je napravljen, niti gdje je sada Mira Marković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara