Mirjana Pavić: Nije me dirnulo Žužićevo kajanje

MAJKA Ružice Pavić, koju je sin tajkuna Željka Žužića ubio u naletu na njen automobil, kaže kako ju nije dirnula jučerašnja izjava optuženog Hrvoja, koji je kazao da bi volio da je on umro u nesreći. "Nije me dirnula. Svatko kaže da mu je žao, a s obzirom da je na pitanje sutkinje je li kontaktirao s nama i izrazio žaljenje odgovorio da nije, mogu samo zaključiti kako su djela snažnija od riječi", kazala nam je Mirjana Pavić dan nakon početka procesa protiv Hrvoja Žužića u Karlovcu.

"Ne želim linč, nego pravedno suđenje"

Podsjetimo, on je jučer u lancima doveden na suđenje, što se još u Hrvatskoj nije dogodilo u procesima za kaznena djela počinjena u prometu. Mnogi smatraju da su lanci bili samo predstava za javnost.

"Ne znam zašto su ga doveli tako, vjerojatno su smatrali da moraju, ali ja za to nisam. Nisam za linč, nego za pravedno suđenje", kaže nam majka poginule Ružice, koja je neposredno nakon njezine pogibije kazala kako ne vjeruje da će do takvog suđenja doći. Međutim, danas razmišlja drugačije.

Kaže kako je zbog niza okolnosti, kao što je činjenica da je Žužićev otac prijatelj predsjednika Stjepana Mesića, i dojma da se "sve gura pod tepih", smatrala i bojala se da pravednog suđenja neće biti. Ali, kaže, drugačije je krenulo i sada se nada da će suđenje rezultirati drugačijom kaznom od onih koje je Hrvoje Žužić dobivao do sada, kaže Pavić, no naglašava da ne želi linč.

"Mog djeteta nema. Ja zbog toga nisam željna krvi, nego mi je žao druge djece"

"Mog djeteta nema. Ja zbog toga nisam željna krvi, nego mi je žao druge djece koja ginu na ulicama. Kada kažem da treba dobiti drugačiju kaznu mislim na sve one prekršaje nakon kojih se nije promijenio, nego nastavio ismijavati zakon", kaže Pavić o Hrvoju Žužiću.

Hrvoje Žužić je do nesreće za koju mu se trenutno sudi bio evidentiran za počinjenje čak 19 različitih prometnih prekršaja u prometu - jednom je uhvaćen u vožnji usprkos zabrani upravljanja vozilom, dva je puta ulovljen u vožnji bez položenog vozačkog ispita, šest je puta kažnjen zbog nepoštivanja brzine, pet puta zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, tri puta je zatečen bez dokumenata, jednom je evidentiran zbog nevezanja sigurnosnog pojasa, a jednom zbog nenošenja kacige na motociklu.

Mirjana Pavić sudjeluje u radu udruge Obitelji osoba stradalih u prometu, u kojoj su i roditelji mladića njezine pokojne kćeri, Hrvoja Matijašića (22) koji je u nesreći zadobio teške ozljede kralježnice, te tako ne samo ostao bez svoje djevojke već i postao trajni invalid. U njihov se automobil u kolovozu zabio 23-godišnji Žužić pod utjecajem alkohola. Žužić je jučer pred sudom priznao kako je kobnog dana sjeo za volan nakon što je popio pet tekila.

Podsjetimo, optužnica 23-godišnjeg Žužića, sina vlasnika "Soliduma", tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom za što je propisana zatvorska kazna od jedne do deset godina zatvora. Optužen je da se 1. kolovoza u Velikoj Gorici, s 2.15 promila alkohola u krvi i brzinom od 111 kilometara na sat, "BMW-om 745" zabio u stražnji dio automobila u kojem je poginula putnica Ružica Pavić, dok je 22-godišnjem vozaču Hrvoju Matijašiću teško ozlijeđena kralježnica, zbog čega su mu djelomično oduzeti udovi.

A.B.
Foto: I.L., Cropress

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara