Mirjana Pukanić: Dorica Nikolić me smjestila u Vrapče

Mirjana Pukanić: Dorica Nikolić me smjestila u Vrapče

MIRJANA PUKANIĆ, supruga predsjednika Uprave NCL Media Grupe Ive Pukanića, u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji rekla je da je za njenu prisilnu hospitalizaciju i odvođenje u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče odgovorna državna tajnica za socijalnu skrb Dorica Nikolić.

Pukanić tvrdi da je upravo Dorica Nikolić bila ta koja je socijalne radnice poslala liječnici Jasni Lulić koja je, pak, izdala uputnicu za smještanje Mirjane Pukanić u PB Vrapče. Također je rekla da je njen suprug Ivo još u listopadu prošle godine kontaktirao Doricu Nikolić kako bi pokrenuo postupak preuzimanja skrbništva nad bolesnom suprugom.

Dorica Nikolić optužbe je odbacila rekavši da nema nikakve veze s odvođenjem Mirjane Pukanić i Vrapče. Kako je rekla, ona nema nikakve operativne ovlasti za izvršenjem onog što se događa na terenu te opće nije bila upoznata sa slučajem.

Stanograd izgubio kupoprodajni ugovor

Mirjana Pukanić idući tjedan bi trebala napustiti sigurnu kuću u kojoj je bila smještena nakon što je u travnju napustila bolnicu u Vrapču. Još uvijek ne zna gdje će živjeti, jer ne želi otići u stan u zagrebačkoj Ilici u kojemu je živjela sa suprugom. Tvrdi da taj stan pripada njoj, ali za to nema dokaza jer je kupoprodajni ugovor o kupnji stana u tvrtki Stanograd - izgubljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekla, saznala je da je njen suprug tražio izvadak iz gruntovnice kako bi stan prikazao kao bračnu stečevinu.

Slučaj Mirjane Pukanić počeo se raspetljavati u travnju ove godine kada je ona u stan u Ilici 109 pozvala novinare kojima je negativno govorila o svome suprugu i njihovom braku. Pred novinarima i kamerama je prisilno odvedena u Vrapče, a desetak dana kasnije, također pred kamerama, je izašla iz bolnice i suprugu rekla da se ne želi s njime vratiti u njihov stan.

Šest mjeseci prošlo je izbijanja afere, slučaj je utihnuo, a za njenu prisilnu hospitalizaciju nitko nije odgovarao. Najvjerojatnije niti neće.

R.I.
Foto: S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara