MIRNO ZAVRŠEN VELIKI OPORBENI PROSVJED U TIRANI

Više tisuća pristaša albanske oporbe mirno je prosvjedovalo u subotu u središtu Tirane tražeći ostavku albanskog premijera Fatosa Nanoa, kojega smatraju odgovornim za siromaštvo i korupciju u zemlji.

Prosvjed je zajednički organiziralo deset oporbenih političkih stranaka, predvođene najvećom - Demokratskom strankom, bivšeg predsjednika države Salija Berishe.

"Nano mora otići, on je neprijatelj Albanaca i ubija svaku njihovu nadu", izjavio je pred prosvjednicima Sali Berisha.

Okupljena masa, koja je skandirala "Nano odlazi", okupila se na Skenderbegovom trgu i defilirala središtem Tirane do sjedišta vlade. Radi se o najvećem oporbenom prosvjedu otkako je aktualna vlada preuzela dužnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Berisha, koji je najavio nove i masovnije prosvjede u budućnosti, optužio je premijera za siromaštvo (Albanija je najsiromašnija zemlja u Europi), financijske malverzacije i zloupotrebe, rastuću nezaposlenost te rast cijena osnovnim namirnicama.

Prosvjed, na kojem se prema tvrdnjama organizatora okupilo 30.000 ljudi, završio je potpuno mirno, a preventive radi 2.500 policajaca čuvalo je državne institucije.(Hina) xtm/xbb ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara