Miro Pivac i Nino Škara optuženi za kokain iz Amsterdama

Ilustracija: Arhiva

MIRO PIVAC, zvani Miro Vlaj, vlasnik splitskog lokala Mania i Nino Škara, zadarski poduzetnik, optuženi su za šverc 900 grama kokaina iz Amsterdama. Uhvaćeni su početkom prosinca prošle godine, nakon povratka iz Nizozemske. Škaru su uhitili na zagrebačkom kolodvoru sa kokainom, Pivca nakon slijetanja zrakoplova.

Panika u Amsterdamu

Premda su optuženici putovali odvojeno, Uskok nisu prevarili. Naime, obojica su proteklih mjeseci bili pod mjerama tajnog nadzora tako da je među prikupljenim dokazima i intenzivna međusobna komunikacija. Put u Amsterdam nije prošao bez poteškoća. Pivac je kasnio, Škaru je zbog toga uhvatila panika. "Dolazi. Ne mogu ovdje to srediti bez tebe", požalio se Pivcu. 

Obojica se, inače, brane šutnjom, što i ne čudi, jer teško mogu išta pametno kazati.

Osim njih dvojice, policija je nakratko uhitila i novu Pivčevu djevojku Kristinu Sesar, nekad natjecateljicu reality šoua Survivor. Protiv nje policija nije našla dovoljno dokaza pa su je pustili. Premda je Sesar pokušala Pivca izvući iz nevolje, priznala je da je u posljednje vrijeme bio u novčanoj stisci i da je pare za put u Amsterdam - posudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto u zatvor, otišao po turu kokaina

Pivac je, inače, vrlo dobro poznat lik u splitskom podzemlju. Prvi put je uhvaćen sa heroinom još početkom 90-ih. Osam puta je odgađao služenje kazne, a onda ga je pomilovao Tuđman.

Koncem 90-ih, Pivac je ponovno završio u pritvoru. Sa heroinom i kokainom je uhvaćen njegov partner Željko Tomić Kijo, koji je 2003. godine sam sebi presudio. Ubio se na ušću rijeke Jadro, zario je nož u srce. Inače je sve preuzeo na sebe. Pivac se grčevito držao te priče, no nije mu pomoglo. Nakon tri osuđujuće nepravomoćne presude, Vrhovni sud je konačno u studenom prošle godine potvrdio kaznu od 2 godine i 4 mjeseca zatvora.

No, Pivac nije otišao u zatvor, jer je kaznu već izdržao u pritvoru prije deset godina. Umjesto na služenje, otišao je po turu kokaina u Amsterdam. I konačno dolijao.

Uhvatili su ga svega dva tjedna nakon što je presuda postala pravomoćna pa je i ustrajnost u činjenju kaznenih djela bio jedan od argumenata temeljem kojih je Pivcu produljen pritvor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara