Miroslav Gašparović novi ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt

MIROSLAV GAŠPARIĆ, profesor povijesti umjetnosti i filozofije, novi je ravnatej Muzeja za umjetnost i obrt (MUO).

Rješenjem Gradske skupštine Grada Zagreba Miroslav Gašparović imenovan je ravnateljem MUO-a, priopćio je danas taj muzej.

Na mjestu ravnatelja Gašparović će naslijediti Vladimira Malekovića, koji je umro 31. svibnja u 67. godini.

Gašparović je od 1995. do 2003. u MUO-u bio viši kustos i voditelj zbirke slikarstva i grafike tog muzeja. Prije toga, od 1983. do 1994., vodio je zbirku talijanskih majstora Strossmayerove Galerije starih majstora HAZU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je i likovni kritičar, autor brojnih stručnih i znanstvenih članaka, kritičarskih osvrta i eseja o likovnoj umjetnosti, a od 2000. predaje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Među ostalim, Gašparović je predsjednik Komisije za likovnu djelatnost Grada Zagreba, član stručnih komisija Vlade za revalorizaciju umjetnina u vlasništvu Hrvatske te Ministarstva vanjskih poslova za pitanja sukcesije umjetnina bivše SFRJ.

Za posebne zasluge u kulturi odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića.

U programu njegova rada ističe se usmjerenost ka istraživanju i prezentaciji najsuvremenijih kretanja u muzeologiji i svim ostalim područjima interesa Muzeja, stoji u priopćenju.

Posebnu pozornost posvetit će stalnom postavu i radu na pojedinim zbirkama, tehničkim zahvatima u izložbenom prostoru, atraktivnosti povremenih izložbenih postava i izdavačkoj djelatnosti. O ovogodišnjim aktualnostima i budućem programu Muzeja Gašparović će održati konferenciju za novinare, najavljuje se u priopćenju MUO-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara