Miroslavu Maškarinu tri milijuna kuna odštete?

PREMA pisanju Novog lista, Ministarstvo zdravstva ponudilo je Miroslavu Maškarinu tri milijuna kuna odštete i doživotnu mjesečnu rentu od oko 5000 kuna. Odvjetnik riječkog KBC-a Goran Gatara ponudu je napisao na temelju sudske prakse i u njoj se navodi svota od oko 2,2 milijuna kuna, a odnosi se na Maškarina, njegove roditelje i sestru.

U tijeku su pregovori između ministra zdravstva Nevena Ljubičića i Maškarinovih odvjetnika koji su donekle uvjetovani i očekivanjem stručnog nalaza s Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Osnovano je i posebno povjerenstvo za potrebe Istražnog centra riječkog Županijskog suda koje bi uskoro trebalo dostaviti svoj konačni nalaz i mišljenje.

"Imali smo dva sastanka s ministrom Ljubičićem u vezi nagodbe za našeg klijenta Maškarina. Nije postignut konačni dogovor, ne bih komentirala niti cifre. Mi smo uvijek otvoreni za razgovore, ali još nemamo pismene ponude", za Novi je list izjavila Maškarinova odvjetnica Ingrid Barić.

Podsjetimo, Maškarin je u srpnju prošle godine u riječkom KBC-u operiran zbog upale slijepog crijeva. Tijekom operacije oštećena mu je trbušna aorta te je nastupilo obilno krvarenje. No, Maškarinu je amputirana lijeva noga.

Njegov je odvjetnički tim u odštetnom zahtjevu od države zatražio 13,7 milijuna kuna.

J.Da.
Foto: RTL

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara