Misterij: Kod Visa potonula ribarica Bistra, ne zna se zašto

Ilustracija: Wikimedia Commons

RIBARICA Bistra potonula je jutros oko 9.40 sati kod Visa, 10 nautičkih milja jugoistočno od svjetionika Stončica. Ne zna se uzrok potonuća, osim da je u potpalublje došlo do jakog prodora mora.

Sva tri člana posade - vlasnika Milivoja Mamića iz Sumartina na Braču, zapovjednika Duška Vidića iz Splita te upravitelja stroja Nikicu Boškovića iz Selca na Braču spasila je ribarica Marinero, koja se zatekla u blizini. 

Brod je potonuo na dubinu od 100 metara, a u tankovima je preostalo dvije tone plavog dizela. Zasad nema informacija o onečišćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

More mirno, a ribarica potonula?

Ribarica Bistra, luke upisa Split, dužine 32 metra, bila je prije potonuća u plovidbi iz Visa prema Palagruži, a vremenski uvjeti bili su povoljni. Posada je VHF uređajem u 9,37 sati javila da moraju napustiti brod zbog jakog prodora mora iz zasad neutvrđenog razloga. Poziv u pomoć putem obalne radio-postaje Split primila je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru u Rijeci. 

Ubrzo ih je spasila ribarica Marinero iz Rijeke, dužine 25 metara, koja je od Bistre bila udaljena dvije nautičke milje.

Posadu potonule ribarice prebacit će u Vis, gdje će ih ispitati tamošnja ispostava Lučke kapetanije Split, doznajemo od Marine Halužan, glasnogovornice Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara