Misterija Pokrovčeve crne knjižice

NAKON ubojstva Dine Pokrovca, 43-godišnjeg menadžera Nike Kranjčara i poslovnog čovjeka koji se, između ostalog, bavio i kamatarenjem te dobro poznavao pokojnog "kralja kocke" Zlatka Bagarića, Zorana Pripuza i Nikicu Jelavića, u javnosti se pojavila informacija o misterioznoj crnoj knjižici.

Iako je Pokrovac javnosti postao najpoznatiji za vrijeme senzacionalnog transfera Nike Kranjčara u Hajduk, on se u Zagrebu, a neko vrijeme i u Frankfurtu, dugo vremena bavio poslovima koji donose velik novac. Ove je godine u razgovoru za Nacional kazao kako je "dobar s Jelavićem i Pripuzom", imenima dobro poznatim u zagrebačkom podzemlju.

Način ubojstva Dine Pokorovca, prijatelja i bliskog suradnika Davora Šukera (koji u subotu nije bio dostupan za komentar) upućuje na klasičnu mafijašku egzekuziju - policija je potvrdila da je Pokrovcu iz male udaljenosti ispaljeno nekoliko metaka u glavu.

Hrvatske dnevne novine u izdanjima od nedjelje donose vijest o crnoj knjižici ubijenog Pokrovca, u kojoj se nalazi popis svih ugovora koje je sklopio, i što je još važnije, popis svih dužnika uz odgovarajuće iznose. A takvih dužnika moglo bi biti puno, jer je Pokrovac financijski pomagao mnogima, između ostalih i splitskom Hajduku, čiji je bio navijač i prijatelj.

Slučaj podmetnute požarne bombe pod njegov "Mercedes 500 S" mnogi su interpretirali kao upozorenje, a sam Pokrovac je incident nazvao "samozapaljenjem", iako je policija utvrdila da je požar podmetnut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je sportski direktor Hajduka Igor Štimac bio nedostupan za komentar ubojstva menadžera koji je u Hajduk doveo Niku Kranjčara, njegov najljući suparnik Zdravko Mamić bio je konsterniran ubojstvom Dine Pokrovca.

"Nije me lako iznenaditi, ali moraš biti konsterniran kad shvatiš da život vrijedi običnu nulu. Ako je nekom u interesu da te "kokne", ništa te ne može sačuvati." - kazao je Mamić.

Sportski urednik Jutarnjeg lista, Tomislav Židak, piše kako je počela potraga za Pokrovčevom knjižicom, čiji bi sadržaj mogao biti vrlo zanimljiv uzme li se u obzir krug ljudi s kojima je Pokrovac surađivao.

Policija je izvijestila kako nije izuzela nikakvu knjižicu, a Židak špekulira kako je oprezni Pokrovac popis dužnika smjestio u sigurni trezor, čiju šifru znaju samo najbliži suradnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara