MJUZIKL ´BOMBAY DREAMS´ ZARADIO VIŠE OD 10 MILIJUNA FUNTI

Mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera, ´Bombay Dreams´, čija se radnja odvija u Indiji, tijekom šest mjeseci izvedbe na londonskom West Endu zaradio je više od 10 milijuna funti, a producenti planiraju nastaviti prikazivanje do listopada 2003.

Mjuzikl, koji se počeo izvoditi u lipnju, u srijedu je u kazalištu Apollo Victoria proslavio 200. izvedbu. Do sada je predstavu vidjelo više od 330.000 gledatelja, što dokazuje njezinu veliku popularnost usprkos neujednačenim kritikama, prenosi BBC.

Mjuzikl je manje od mjesec dana nakon početka izvedbi morao biti uvršten u repertoar dulje nego što je bilo planirano zbog velikog zanimanja za ulaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mjuzikl je skladao holivudski veteran AR Rahman, a scenarij je napisala glumica Meera Syal. ´Bombay Dreams´ govori o kćeri holivudskog redatelja koju igra 21-godišnja Preeya Kalidas. Singl iz mjuzikla ´Shakalaka Baby´, koji pjeva Preeya Kalidas, izaći će u veljači.

Kako bi otvorio put indijskom mjuziklu, Lloyd Webber prestao je izvoditi dvije svoje produkcije - ´Cats´ i ´Starlight Express´, koje su dugo bile na programu. Velik uspjeh produkcije odudara od općeg stanja mjuzikla na West Endu. ´Poljubi me, Kato´ prestala se izvoditi u kolovozu zbog pada prodaje ulaznica.

Uspjeh mjuzikla Lloyda Webbera u skladu je sa sve većim zanimanjem za indijsku kulturu, a posebno bollywoodske filmove. Kolonijalna drama ´Lagaan´ ranije ove godine nominirana je za Oscara u kategoriji najboljeg stranog film, a film ´Monsoon Wedding´ također je naišao na zanimanje publike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara