MJUZIKL O JERRYJU SPRINGERU OSVOJIO BRITANSKU KAZALIŠNU NAGRADU

Mjuzikl utemeljen na TV showu Jerryja Springera osvojio je najviše priznanje na dodjeli britanskih kazališnih nagrada Evening Standarda, javlja BBC ovih dana.

"Jerry Springer - The Opera" proglašen je na svečanosti održanoj u ponedjeljak u Londonu najboljim mjuziklom. Slavnog voditelja glumi Michael Brandon.

Kwame Kwei-Armah, milijunima gledatelja poznat sa Celebrity Fame akademije, osvojio je nagradu za dramatičara koji najviše obećava, za predstavu "Elmina's Kitchen".

Michael Sheen odnio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu ostvarenu u predstavi "Kaligula", a Sandy McDade za ulogu manipulativne ubojice u predstavi "Iron".

Najbolja drama je "Democracy" Michaela Frayna i Nacionalnog kazališta, dok je Polly Teale nagrađena za režiju predstave "After Mrs Rochester", koja igra u kazalištu Duke of York.

Tom Hardy proglašen je najboljim novim glumcem, za predstave "Blood" and "In Arabia We'd All Be Kings". Nagradu za scenografa dobio je Christopher Oram za "Kaligulu".

Na svečanosti u Hotelu Savoy uručena je i nagrada za životno djelo Maxu Stafford-Clarkeu za veliki doprinos kazalištu. Njegova najnovija produkcija je "The Permanent Way" Nacionalnog kazališta, priča o privatizaciji željeznice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada "Patricia Rothermere" dodijeljena je lordu Attenboroughu, koji je već 32 godine na čelu Kraljevske akademije dramske umjetnosti, za njegovu potporu mladim glumcima. Stipendiju je dobio student drame Elif Yesil.

Umjetnički direktor Nacionalnog kazališta Nicholas Hytner je, s tri nagrade, obilježio uspješnu prvu godinu na toj dužnosti.

Hytnera je proslavilo djelo "Jerry Springer - The Opera", koje se upravo preselilo iz Nacionalnog u veće kazalište, Cambridge.

Kwei-Armah je u Nacionalnom kazalištu debitirao s nagrađenom krimi dramom, a nagrada mu je donijela i 30 tisuća funti.

Kazalište Donmar, koje vodi Michael Grandage, dobilo je dvije nagrade - za najboljeg glumca i za scenografiju.

Nagrade su uručivali Helen Baxendale, Vanessa Redgrave i Peter Mandelson, a među gostima bili su Brenda Blethyn, Jeremy Irons, Jerry Hall, Nigel Havers, John Hurt, Jonathan Pryce i Maureen Lipman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara