Mladen Markač preživio teški infarkt u haškoj ćeliji

Mladen Markač preživio teški infarkt u haškoj ćeliji

Tekst: Z.J.
Foto: Braniteljski portal

MLADEN Markač jedva je preživio teški infarkt kojega je doživio u pritvorskoj ćeliji u Scheveningenu. Prema informacijama koje prenosi Večernji list, Markača su našli onesviještenog, nakon čega je hitno prebačen u amsterdamsku kliniku, gdje ga je pregledao kardiokirurg odmah mu ugradivši još jedan stent.

Nakon višetjednog skrivanja na vidjelo je isplivala informacija da je Mladen Markač jedan srčani udar doživio i nedugo nakon Nove godine, ali ga je prešutio liječnicima. Kad je Markaču ponovo pozlilo, dežurna liječnička sestra odmah ga je uputila u amsterdamsku kliniku, spasivši mu život.

Prema dostupnim informacijama, Markač je novi infarkt doživio prije tri tjedna u svojoj haškoj ćeliji. Generalu je, nakon višednevne konstantne boli u prsima, toliko pozlilo da je jedva uspio dozvati pritvorskog cimera Ivana Čermaka da mu pomogne. General se nakon toga onesvjestio. Upravo je Čermak pozvao stražare koji su pozvali liječničku pomoć.

Markaču je u jednoj vrhunskoj amsterdamskoj klinici ugrađen stent, a prema obavljenim nalazima srce nije pretrpjelo jača oštećenja jer je general u bolnicu stigao na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon obavljenog zahvata, general Markač se u bolnici uspješno oporavlja, a ljekovima mu je reguliran srčani tlak.

Prema riječima Markačeva odvjetnika Gorana Mikuličića za Večernji list, na vrhunskoj amsterdamskoj klinici je na Markaču primijenjena nova metoda liječenja, a kirurg je bio jako zadovoljan ishodom, zahvaljujući upravo brzoj reakciji.

Markač je srčane tegobe donio u Haag iz Hrvatske, jer već godinama ima problema sa srcem, uslijed šećerne bolesti. Preživio je više infarkta, kada mu je ugrađeno i nekoliko stentova.

Mladen Markač je bio zapovjednik specijalnih policijskih jedinica MUP-a Republike Hrvatske za vrijeme rata. Zbog sumnje da su jedinice pod njegovim zapovjedništvom počinile ratne zločine tijekom Oluje, Haški sud je protiv njega, kao i protiv generala Ante Gotovine i Ivana Čermaka podigao optužnicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara