Mladenović: Kod Brodarca se mahalo pištoljem

RAJKO MLADENOVIĆ, predsjednik županijske ogranizacije HSU-a i budući dožupan Sisačko-moslovačke županije, tvrdi da je župan Đuro Brodarac na sastanak, na kojem ga je uvjeravo da prijeđe u HDZ-ov tabor, doveo čovjeka koji je mahao pištoljem.

U nedjelju 29. svibnja Brodarac je na razgovor pozvao Mladenovića u svoju kuću u Vurot. Budući dožupan bio je začuđen kada je vidio da je Brodarac na sastanku "objasnio" kako se on kod njega slučajno našao te da će ubrzo otići.

“Sjeo sam, a tijekom razgovora muškarac kojeg znam samo po nadimku Grančica pitao me da li znam da je on zbog ubojstva odležao u Zenici devet i pol godina. Nakon toga izvadio je iz džepa pištolj i počeo se njime igrati.”- kazao je Mladenović za Jutarnji list.

Sve je to mirno promatrao Brodarac, a muškarac je sklonio pištoj tek kada je Mladenović to zatražio. Nakon što nisu postigli nikakav dogovor, Mladenović je krenuo kući i do Siska povezao Grančicu, koji navodno nije imao prijevoz.

Predsjednik županijske ogranizacije HSU-a tijekom vožnje na dar je dobio punjač za mobitel, kojeg je poslje bacio jer je njegov ratni zapovjednik Josip Šikić posumnjao da se radi o uređaju za prisluškivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što nisu uspijeli obmanuti vodstvo HSU-a da potpiše lažnu izjavu, vrh županijskog HDZ-a, prije jučerašnje konferencije za novinare, poručio je Mladenoviću da će se okomiti na njega, te da će Sisak oblijepiti njegovim slikama sa četničkim oznakama i kartom Srbije.

Da se radi o vrlo neuobičajenim metodama pritiska potvrdila je i Ljubica Ivišić, buduća vijećnica HSS-a u Županijskoj skupštini. Ivišić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekla da su njenog bolesnog muža Božu, koji je do jučer bio na liječenju u bolnici Popovača zbog problema s PTSP-om, pohodili emisari iz HDZ-a te ravnatelj sisačke bolnice dr.Vladimir Blagaić, vršeći na njega pritisak kako bi ona prešla u tabor HDZ-a.

Ivišić tvrdi da je Brodarac bio i u njenom domu u sisačkom naselju Bok te je nagovarao da podrži njega i njegov blok, pitajući je zar će omogućiti da se komnunisti i Srbi vrate na vlast.

Mladenović i Ivišić poručili su da se ne boje i da neće promijeniti odluke.

Brodarac kaže da je sve notorna laž. Potvrdio je da se susreo s Ljubicom Ivišić i Rajkom Mladenovićem, ali poriče prijetnje, kao i to da je Grančica vadio pištolj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara