Mladi adventisti: Namjerno smo otrovani

Mladi adventisti: Namjerno smo otrovani

POLOVICA od oko 300 turista koji su prisustvovali adventističkom Saboru mladeži, otrovana je za sada nepoznatim virusom u hotelu "Millenium" u Šibeniku za vrijeme sinoćnje večere.

Prvih dvadesetak turista zatražilo je liječničku pomoć sinoć, a zbog velikog pritiska gostiju, u improviziranoj ambulanti u tom hotelu cijelu je noć je bila ekipa Službe hitne pomoći. Jutros su u kontroli u hotelu "Millenium Club" bili sanitarna inspekcija i epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Ankica Parat-Baljas.

Uzeli su uzorke hrane, te stolice zaposlenih u kuhinji. Po riječima dr. Parat-Baljas, gotovo je sasvim sigurno da je tegobe na koje su se žalili gosti uzrokovala hrana, a točan će se uzrok znati tek nakon laboratorijskih analiza, koje će trajati nekoliko dana.

Za sada se zna samo da trovanje nije uzrokovano salmonelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su se razvili simptomi trovanja - povraćanje, vrlo visoka temperatura i proljev, hitna pomoć i zdravi gosti hotela su u noći s petka na subotu prevozili oboljele u šibensku opću bolnicu.

Zbog nedostatka mjesta, 70-ak mladih s još nekim simptomima zadržano je na infuzijama, a oni sa samo visokom temperaturom su otpušteni. 

Tradicionalni Sabor adventističke mladeži, koji je ove godine prvi put trebao biti održan u Šibeniku, na taj način je upropašten.

Na adresu Index.hr portala stiglo je priopćenje u kojem nepotpisani mladi adventisti izjavljuju kako postoje sumnje da su "namjerno otrovani od strane nepoznatih osoba jer je prvi put nakon Domovinskog rata na Sabor stigla grupa od 60-ak mladih adventista iz Srbije".

Dragan Erceg, član uprave Solarisa, novinarima je rekao kako u tom hotelskom naselju boravi 2300 gostiju. To su obitelji uglavnom iz skupine Međunarodnog adventističkog kongresa iz Hrvatske i Slovenije. Po njegovim riječima, oni su bili na izletu, pa su se možda i ondje zarazili. No, neki pacijenti su rekli da nisu bili na tom izletu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara