Mladi iz Zagrebačke nadbiskupije na putu u Rim

PEDESETAK mladih župnih animatora iz Zagrebačke nadbiskupije, koji su sinoć pošli na petodnevno hodočašće u Rim s povjerenikom za pastoral mladih Božidarom Tenšekom na čelu, prijepodne su stigli u Asiz.

Popodne će posjetiti gradić Orvieto, poznat kao grad Euharistije, a predvečer se očekuje njihov dolazak u Rim gdje će se pridružiti mnoštvu vjernika u molitvi za papu Ivana Pavla II.

Hodočašće organizira Povjerenstvo za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Postulaturom bl. Ivana Merza, a održat će se pod geslom "Duhovnim putom blaženog Ivana Merza u Godini Euharistije", izvijestio je Ured zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pohod je dio priprema za Drugu sinodu Zagrebačke nadbiskupije i ujedno prigoda da se na osobit način proslavi Godina Euharistije koja se po želji Svetoga Oca proslavlja od listopada prošle do listopada ove godine.

Prije odlaska na hodočašće mladi su se sinoć pridružili velikome mnoštvu vjernika koje se okupilo u zagrebačkoj prvostolnici na molitvenom bdijenju u povodu smrti pape Ivana Pavla II.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara