Mladi provalnik prijetio da će se raznijeti bombom

NAKON podužih policijskih uvjeravanja i pregovora provalnik Ž.D. (19), koji je prijetio da će se raznijeti bombom, jučer je 18,10 sati predao bombu načelniku krapinsko-zagorske Policijske uprave Dubravku Teuru koji je i sam posredovao u pregovorima, doznaje se iz policije.

U četvrtak u jutro oko 9 sati donjostubička je policija krenla u mladićev dom u Mokricama, kako bi ga po odluci Općinskog suda u Zlataru sprovela u Odgojni zavod u Turopolju kod Velike Gorice. Policija ga nije našla kod kuće, ali se u 10,15 sati sam javio u Policijsku postaju i pristao predati ukradene predmete zbog čega je i osuđen. Policija ga je vratila oko 14 sati kući u Stubičkim Toplicama, gdje je predao ukradene stvari, No kad su mu policajci skinuli lisice da pridrži psa koji je bio privezan na ulaznim vratima kuće, na njih je pustio psa, zatvorio se u kuću i odbijao izići, više puta rekavši da će se raznijeti bombom koju im je i pokazao.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon predaje i uhićenja, po preporuci nazočnih zdravstvenih djelatnika koji su u njega zamijetili znakove psihičke poremećenosti, navodi se u policijskom izvješću, prevezen je u Psihijatrijsku bolnicu "Vrapče".

Po riječima predsjednika Općinskog suda u Zlataru Franca Harapina, Ž. D. je 21. svibnja ove godine pravomoćno osuđen za tešku provalnu krađu i izrečena mu je odgojna mjera slanja u velikogoričku odgojnu ustanovu. Sud ga je više puta pozivao da preuzme presudu, naglasio je sudac Harapin, no mladić se nije pojavio na sudu. Zato je policiji naloženo da izvrši sudsku odluku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara