Mladić porodio suprugu na stražnjem sjedištu Opel Astre, a pupkovinu pregrizao zubima

Foto: Zadarski list

27-godišnji Bojan Dautović porodio je svoju suprugu na zadnjem sjedištu Opel Astre, a u nedostatku pribora zubima je pregrizao pupkovinu.

Maleni Bogdan je na svijet došao težak 3,300 grama i dugačak 51 centimetar. Rodio se na zadnjem sjedištu Opel Astre kojom su njegovi roditelji u subotu navečer, nakon što je 23-godišnja majka Nikolina dobila trudove, išli iz Gračaca prema zadarskom rodilištu. No, malo prije Posedarje je dječak želio hitno "van" te su roditelji prešli na "plan B", piše Zadarski list.

"Uhvatila me panika"

"Nikolina mi je rekla da stanem, da je glavica već vani. Uhvatila me panika. Nisam znao što činiti, kako joj pomoći. Naišlo je neko vozilo, no vozač se nije htio zaustaviti. Srećom, odmah za njim je došlo drugo. Čovjeka sam zamolio da mi pomogne, nakon čega se on uputio u Posedarje po liječnike u Hitnoj pomoći", kazao je otac Bojan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njima je u pomoć priskočio posedarski ugostitelj Dragan Bolić koji je stao na cesti dok je Nikolina rađala. Pokušao je pronaći liječnike u ambulanti Hitne pomoći, no oni su se već bili uputili na intervenciju. Tada se sjetio svog rođaka Marina Bolića koji je po struci medicinski tehničar. Zajedno su došli do automobila mladog para u trenutku kada je Bogdan već napustio majčinu utrobu.

"Pupkovinu sam pregrizao"

"Čim je čovjek krenuo po pomoć, beba je samo ispala vani na sjedište. Nikolina je ponavljala 'pupčana vrpca, pupčana vrpca', a ja nisam imao ništa oštro za presjeći ju. Uhvatila me još veća panika pa sam pupkovinu pregrizao", kazao je otac Bojan, čiji "posao" je potom popravio Marin Bolić koji je sa škarama iz "Prve pomoći" prerezao pupkovinu, vezao čvor i potom zamotao sterilnom gazom. Bebu je umotao u gornji dio svoje trenirke , sjeo na suvozačko mjesto Astre te sa roditeljima krenuo u zadarsku bolnicu.

Vozilo Hitne pomoći ih je presrelo u Murvici Donjoj gdje su liječnici preuzeli majku i dijete. Otac i Marin Bolić su ih slijedili do bolnice. Sada kreće nova borba mladog para iz Gračaca, jer ni Nikolina, a ni Bojan nemaju posla, a imaju još dva sina. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara