Mladić preživio pad s dizalice u ponor od 48 metara

U KAMENOLOMU u ´Cavae Romane´ u Vinkuranu, kraj Pule, danas oko 12,30 sati, prilikom pada s dizalice koja se zbog još neutvrđenih razloga obrušila u ponor, od 48 metara, teško je ozlijeđen sedamnaestogodišnji Milan B. te je zadržan na liječenju u pulskoj Općoj bolnici i izvan je životne opasnosti, potvrdila je večeras glasnogovornica PU Istarske Štefanija Prosenjak-Žumber.

Unesrećeni mladić nije zaposlenik kamenoloma u Vinkuranu, te su na mjesto nesreće, uz policiju, izašli i inspektori zaštite na radu.

Prema rezultatima očevida, kazala je glasnogovornica PU Istarske, Milan B. popeo se na dizalicu za čiji je kran bio zakačen težak kameni blok te počeo upravljati dizalicom.

Najvjerojatnije zbog nestručnog rukovanja i podizanja kamenog bloka došlo je do njegovog zanošenja i klizanja, što je prouzročilo pad dizalice, dodala je.

Prema riječima očevidaca - susjeda koji imaju kuće u blizini kamenoloma, dizalica se odvojila od postolja na vrhu litice i padom u ponor prepolovila.

Policija utvrđuje sve okolnosti nesreće, a o rezultatima istrage, kako je najavljeno, izvijestit će na sutrašnjoj konferenciji za novinare.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara