Mladom liječniku KB Merkur isti dan pri porodu umrle dvije bebe

Foto: / Cropix

MLADOM liječniku KB Merkur Tomislavu Kulašu u petak ujutro su pri carskom rezu umrle dvije bebe. Obitelji bebe za smrt krive liječnike.

Otac jednog od umrlog djeteta Danijel Krešaj je kazao da je sa suprugom u trudovima došao u bolnicu oko 4 sata ujutro, a sat vremena kasnije je žena ušla u rađaonicu. Oko sedam sati mu je Kulaš rekao da je nastao problem s otkucajima djetetova srca te da su posumnjali da je se djetetu omotala pupčana vrpca oko vrata, ali da još ne znaju hoće li žena roditi "normalno" ili carskim rezom, piše Večernji list. U 9 sati je Kulaš rekao ocu da je dijete umrlo pri porođaju, ali da ne zna razlog pa je otac odmah sve prijavio policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umrla mu i curica

Drugi otac, Tomislav Batinjan, je toga jutra sa svojom suprugom, koja je trebala roditi blizance, stigao u 7 sati. Suprugu su mu odvezli na "carski rez", a za smrt curice je saznao oko 14 sati. Tvrdi da su ranije liječnici tvrdili da se čuju srca i djevojčice i dječaka, no kasnije su rekli da su krivo čuli te da je djevojčica bila mrtva i prije nego su stigli u bolnicu. I on će liječnike prijaviti mjerodavnim ustanovama.

Bolničko istražno povjerenstvo će danas ispitati što se dogodilo toga petka te će dokumentaciju predati Ministarstvu zdravstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara