Mlakar u ulozi profesora: Pazit ćemo na ocjene državnih službenika, nedovoljni će dobiti otkaz

Foto: Damjan Tadić / Cropix

NI ZAPOSLENICI državnih službi više nisu sigurni za svoje radno mjesto, nakon današnje sjednice Vlade i upozorenja ministra uprave Davorina Mlakara da će dijeliti otkaze onima koji budu zabušavali i radili loše.

"I dosad je postojala mogućnost da dobije otkaz onaj tko dvije godine zaredom dobije negativnu ocjenu, no to se nije dogodilo od 2005. godine", pojasnio je Mlakar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad novi zakon prođe saborsko glasanje, državnim službenicima koji ni nakon dva pisana upozorenja ne budu uklonili nepravilnosti na koje im je ukazano, zbilja će se uručiti radna knjižica. Više će se paziti i na ocjenjivanje radnika u državnim službama, pa ako u samo jednoj godini dobiju negativnu ocjenu, možda ih se pošalje na burzu.

Kako vidimo, zakon je i dosad postojao, samo se u zadnjih šest godina nitko nije sjetio da ga primijeni u praksi. No, Mlakar je javno zaprijetio sa Vladine sjednice, dovoljno glasno da ga čuje svaki od 240 tisuća zaposlenih u državnim službama. Svi oni koji su dosad računali da imaju najsigurnija radna mjesta u zemlji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara