mlinarić posjetio vatrogasno učilište u zagrebu

Ministar unutarnjih poslova Marjan Mlinarić posjetio je danas Učilište vatrogastva i civilne zaštite, gdje je, među ostalim, razgledao novoopremljene učionice s informatičkom i audiovizualnom opremom, koje bi trebale omogućiti jeftiniju i učinkovitiju obuku vatrogasaca i vatrogasnih tehničara.

Obraćajući se vatrogascima, Mlinarić je ocijenio da će osnivanje Referalnog centra za tehniku zaštite i spašavanja (spajanje računala na Internet) osigurati bolji prijenos i obradu važnih podataka, te učinkovitu koordinaciju svih tijela i službi koje interveniraju u nesrećama.

Istaknuo je da je MUP ove godine učinio mnogo na pripremi za ljetnu sezonu požara, koja će, očekuje Mlinarić, "biti bolja od prethodne".

Naglasio je da je Vlada za preventivne protupožarne mjere ove godine izdvojila 15 milijuna kuna, 50 posto više nego lani, te da će do ljetne požarne sezone u priobalju biti spremne sve letjelice koje se mogu angažirati u gašenju šumskih požara.

Inspekcijske službe povećale su kontrolu, a potpisani su i sporazumi o suradnji na gašenju požara sa susjednim zemljama, ali i s Francuskom, kazao je.

Mlinarić je čestitao mladim vatrogascima i vatrogaskinjama iz DVD-a Jaševac na osvojenom drugom i jedanaestom mjestu na prošlogodišnjoj vatrogasnoj olimpijadi, zaželjevši im dobre rezultate i na onoj koja će se slijedeće godine održati u Varaždinu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Učilišta Branko Smrekar izvijestio je o planovima za iduće razdoblje, ističući važnost obuke rukovoditelja vatrogasnih akcija.

Najavio je i osnivanje visoke vatrogasne škole, za koju su već izrađeni nastavni planovi, koje je odobrilo i Nacionalno vijeće za visoku naobrazbu, kao i nacionalni projekt edukacije djece, koja će se provoditi u svim školama i vrtićima u Hrvatskoj.

Kazao je i da će se posebna pozornost ubuduće posvećivati ispravnosti vatrogasne opreme u DVD-ima, a Ministarstvu je zahvalio na podršci u izdavanju novih udžbenika.

Vladi je zahvalio i što je vatrogascima za vježbalište ustupila 18 hektara šume kod Ivanić grada.

(Hina) xibob yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara