MOBMS izkazalo duboko žaljenje zbog samoubojstva branitelja Frane Smolića

U POVODU tragične smrti hrvatskog branitelja Frane Smolića, koji se jučer izvršio samoubojstvo u Sukošanu, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) iskazalo je danas iskreno i duboko žaljenje.

Hrvatski branitelj, star 38 godina Frane Smolić iz Sukošana kod Zadra jučer se polio benzinom i zapalio. Dok je liječnička ekipa došla već je bio mrtav.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo u priopćenju navodi da Smolić nije imao status hrvatskog ratnog vojnog invalida, a nije se obraćao ni nadležnom županijskom Centru za psihosocijalnu pomoć. Prema saznanjima MOBMS-a nije bolovao od posttraumatskog stresnog poremećaja, nego od puno teže duševne bolesti, stoji u priopćenju u kojem se ne navodi o kojoj je bolesti riječ.

"Još jednom napominjemo, kako je, unatoč svim nastojanjima koje Ministarstvo čini i činit će i ubuduće na prevenciji suicida hrvatskih branitelja, riječ o poslijeratnom fenomenu koji se nažalost još uvijek ne može u potpunosti spriječiti, i pri čemu je potrebna aktivacija čitavog društva", stoji u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara