MONOGRAFSKI BROJ ČASOPISA ´ARHITEKTURA´ POSVEĆEN NEVENU ŠEGVIĆU

Monografski broj časopisa ´Arhtektura´ posvećen arhitektu i prvom uredniku tog časopisa Nevenu Šegviću (1917.1992.), bit će večeras svečano predstavljen na Arhitektonskom fakultetu.

Kako je na današnjoj tiskovnoj konferenciji kazala glavna urednica ´Arhitekture´ Vera Grimmer, Neven Šegvić je jedan o najznačajnijih protagonista suvremene hrvatske arhitekture. Njegovim imenom nazvana je i godišnja nagrada Udruženja hrvatskih arhitekata, za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Monografija posvećena Nevenu Šegviću zbornik je koji na 184 stranice donosi 24 rada iz pera 17 autora. Svoje priloge u monografiji dali su brojna ugledna imena kao što je pokojni Andre Mohorovičić, Hildegard Auf Franić, Ivan Juras, Darovan Tušek i brojni drugi.

´Arhitektura´ je tematski podijeljena na četiri cjeline. Prva pod nazivom ´Arhitekt, teoretičar, pedagog´ donosi osvrt na Šegvićev publicistički i teorijski rad. Druga cjelina ´7 projekata´ prikazuje Šegvićeve najvažnije projekte koji svjedoče o trajnosti njegova arhitektonskog djela. Cjelina ´Od doma do škole, od svjetionika do muzeja´ pruža uvid u širinu arhitektonskih zadataka kojima se Šegvić bavio, dok posljednja cjelina sadrži njegovu opsežnu biografiju, popis radova i bibliografiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara