Monstrum Fritzl na robiji prijateljuje sa sedmerostrukim ubojicom umirovljenika

Monstrum Fritzl na robiji prijateljuje sa sedmerostrukim ubojicom umirovljenika

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

MONSTRUOZNI silovatelj svoje kćeri Josef Fritzl je u zatvoru u austrijskom Kremsu sklopio prijateljstvo s hladnokrvnim ubojicom Haraldom Sassakom.

Sassak u Kremsu služi doživotnu robiju zbog ubojstva sedam osoba, a informacije koje stižu iz zatvora kažu da se Fritzl s njim jako dobro sprijateljio. Fritzl služi doživotni zatvor zbog ubojstva jednog od sedmero djece koje je napravio svojoj kćerki Elizabeth. Nju je 24 godine držao zatočenu te je u tom razdoblju silovao više od 3 tisuće puta, piše The Sun.

Gušio umirovljenike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov novi prijatelj Sassak je poznat kao najbrutalniji austrijski ubojica s nadimkom Čovjek plin zato što se prikazivao kao zaposlenik energetske tvrtke. On je tako prerušen ugušio sedam umirovljenika, a jednu od svojih žrtava je i silovao, prije nego bi im pokrao novac i nakit iz kuće.

No, on nije jedini Fritzlov prijatelj u zatvoru. 74-godišnji Fritzl druži se i s trostrukim ubojicom Guenterom Lorenzom koji je ubio dvije žene i muškarca, te bivšim olimpijcem Wolfgangom Schwarzom koji je podvodio mlade djevojke. Šefovi zatvora tvrde kako je Fritzl uzoran zatvorenik.

Čistač Fritzl

Svoje vrijeme provodi kao čistač, a pomaže i u služenju hrane u kantini. Za te svoje poslove dobiva oko 960 kuna mjesečno koje može potrošiti u zatvorskoj trgovini. U veljači je očajni monstrum svojoj kćeri Elizabeth slao pisma u kojima ju je molio da mu u zatvor pošalje novac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara