Monstrum iz Sohama otkrio detalje svirepog ubojstva dviju djevojčica

IAN HUNTLEY, poremećeni ubojica koji je prije četiri godine hladnokrvno ubio dvije desetogodišnje djevojčice Jessicu Chapman i Holly Wells, nakon četverogodišnje šutnje i odbijanja suradnje sa policijom, priznao je svojoj majci pojedinosti zločina koji je prije četiri godine zgrozio Veliku Britaniju.

Jessica i Holly su nestale 4. kolovoza 2002., a posljednji put su viđene upravo u dresovima njihovog omiljenog kluba sa imenom Davida Beckhama. Kada je pokrenuta opsežna potraga za njima i Beckham je na televiziji molio da otmičari djevojčice vrate roditeljima. No, njihova mrtva tijela su pronađena nakon dva tjedna.

Huntley je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu sa mogućnošću pomilovanja nakon 40 godina. Djevojčice je najprije namamio da uđu u njegovu kuću pored koje su prolazile, nakon čega ih je ubio.

Ubojica je detalje ispričao svojoj majci koja ga je posjetila u zatvoru, a ona ih je prenijela novinarima, jer kako kaže, koliko god oni bili šokantni, roditelji djevojčica očajnički žele saznati istinu o posljednjim danima ubijenih prijateljica.

Nakon što je ubojica konačno progovorio, predviđa se ponovno pokretanje istraga protiv njeghove tadašnje djevojke, Maxine Carr, koja je bila s njim u kući u vrijeme ubojstava, a u zatvoru je provela samo godinu i devet mjeseci, pod optužbom da je istragu usmjeravala u pogrešnom smjeru. Tvrdila je da je imala tek manji udio u prikrivanju ubojstva, dok Huntley sada tvrdi kako je ona sve organizirala.

"Zadavio sam Jessicu kada je krenula nazvati mamu na mobitel", priznao je u zatvoru svojoj majci. Osim toga, rekao joj je da je prestravljen gledao kako policajci, u potrazi za djevojkama, pretražuju mjesto na kojem je bacio mobitel jedne od djevojaka. Također, optužuje Maxine da je za ubojstva znala još iste večeri kada ih je počinio, kao i da se ona ponudila da će zapaliti tijela. On je poslušao njenu sugestiju nakon što je rekla: "Spali tijela ili ću ja to napraviti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majci je opisao i situaciju kada su ga zamalo otkrili policijski psi, koji su njuškali oko prtljažnika njegove "Fieste", a nisu osjetili vonj leševa djevojčica koji su bili tamo skriveni. Osim detalja ubojstva i prikrivanja zločina, priznao je i da je u svom rodnom Grimsbyju silovao djevojku u disko klubu, za što nikada nije bio osuđen.

Hunteley ipak nastavlja ponavljati nešto što mu nitko ne vjeruje; kako je jedna od njegovih zatočenica, Holly poginula nesretnim slučajem, kada je pala u kupaonici, nakon što joj je krvario nos.

Ubojičin mlađi brat, Wayne, koji je snimao razgovore između starijeg brata i majke, uvjeren je da se Ian želi ubiti i kako prije toga želi objasniti događaje o kojima je dosad šutio. Vjerojatno je u pravu, jer su zatvorski čuvari u njegovoj ćeliji pronašli veliku količinu tableta.

Posebno je potresan njegov opis kako je ubio djevojčice: "Da Jessica nije urlala, izašla bi živa iz moje kuće. Govorio sam joj da zašuti kako bi mogao razmišljati, a ona je samo ponavljala. "Ti si je gurnuo! Ti si je gurnuo!", rekao je misleći na "pad" koji je Holly doživjela u kupaonici.

Lovio je djevojčicu niz stepenice dok je ona pokušavala doći do mobitela i nazvati majku: "Uhvatio sam je za rame i ... jedino što znam je da su u kući bila dva leša".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara