MORH objavio imena ostalih 6 osoba iz sustava obrane koje su na izbornim listama

Ministarstvo obrane objavilo je danas imena ostalih šest od ukupno 10 djelatnih vojnih osoba, državnih službenika i namještenika koje su se, protivno Zakonu o službi u Oružanim snagama kandidirali za predstojeće parlamentarne izbore.

Imena pet osoba MORH je objavio jučer, a danas se ispričao natporučniku Dragi Grdeniću za kojeg je naknadnom provjerom utvrđeno da je s 31. listopada 2003. podnio zahtjev za izlazak iz Oružanih snaga.

Drago Grdenić je na listi Hrvatskih nezavisnih demokrata.

Državno izborno povjerenstvo MORH-u je danas potvrdilo imena ostalih šest osoba s izbornih lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
To su namještenik Marijan Godinić, kandidat ZS- zeleni/SND/SNA- zeleni, namještenik Mato Kopić, kandidat Zelenih Hrvatske, namještenik Mladen Porobija, kandidat HČSP-HKDU, namještenik Zvjezdana Trgovčević, kandidat Demokratsko socijalne unije, namještenik Nenad Veriga, kandidat Hrvatske pučke stranke, namještenik Mate Bečko, kandidat HSP 1861.

I protiv ti osoba kao i onih čija su imena objavljena jučer vojnostegovni su tužitelji podnijeli tužbeni prijedlog prema nadležnim Vojnostegovnim sudovima, priopćeno je iz MORH-a.

MORH je jučer objavio da su na izbornim listama satnica Tanja Atlija - Demokratski savez zelenih, vojnik Mario Galić - Hrvatski pravaši, satnik Davor Giljanović - Kršćansko socijalna unija i satnica Ruža Rajčević kandidat HIP-a i HB-a.

(Hina) aš/pp sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara