MORH odbacio tvrdnje sindikata o neopravdanu otkazu bolesnoj službenici

MINISTARSTVO obrane (MORH) odbacilo je danas tvrdnje Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika da je neopravdano dalo otkaz Anici Beti, službenici Novačkog povjerenstva u Osijeku, koja je jutros umrla od leukemije.

Izrazivši sućut s obitelji preminule djelatnice, MORH u priopćenju ističe da je Anica Beti dobila rješenje kojim se od ožujka 2003. stavlja na raspolaganje, što nije istovjetno otkazu.

Služba za odnose s javnošću MORH-a također naglašava da službenica nije stavljena na raspolaganje zbog bolesti, nego zato što je po novom preustroju ukinuto njezino dotadašnje radno mjesto u Novačkom povjerenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sindikat je danas optužio Ministarstvo obrane da je Anici Beti unatoč bolesti uručen otkaz, podsjetivši da je ministrica obrane Željka Antunović najavila rješenje "dugotrajnih bolovanja".

Sindikat također tvrdi da je MORH zanemario obvezu na pomoć za bolovanje duže od 90 dana, koja proizlazi iz Kolektivnog ugovora, iako je pokojna službenica tri puta tražila tu pomoć.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara