MORH: Standarde zadovoljava 26 posto časnika, 37 ne zadovoljava

PREMA Pravilniku o standardima profesionalnog razvoja (MORH i OS RH) od ukupnog broja časnika njih 26 posto potpuno udovoljava, 37 posto te standarde može dostići, a isto toliko nema mogućnosti daljnjeg profesionalnog razvoja, navodi se u današnjem priopćenju MORH-a.

Prema podacima MORH-a do 4. travnja ove godine ukupno je 4228 osoba podnijelo zahtjev za odlazak iz Ministarstva i Oružanih snaga RH. Kad je riječ o dočasnicima njih 15 posto potpuno udovoljava, 57 posto standarde može dostići, a 28 posto to ne može. Za vojnike 88,2 posto je u prvoj, 0,2 posto u drugoj i 11,6 u trećoj kategoriji. Onima koji su u drugoj kategoriji bit će omogućeno dostizanje standarda kroz promaknuća ili kroz civilnu ili vojnu izobrazbu.

Za časnike je organizirana dopisna napredna izobrazba koja će početi u svibnju i završiti krajem godine. Ovisno o tome što im nedostaje odredit će im se i vrijeme u kojem to trebaju učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za djelatne vojne osobe koje nemaju mogućnost daljnjeg profesionalnog razvoja provedeno je bodovanje, a u tijeku je ustrojavanje odabirnih vijeća koja će razmatrati svaki slučaj pojedinačno s namjerom da u sustavu ostanu deficitarni kadrovi (VSS, deficitarni rodovi, struke i sl.) Sve djelatne osobe kojima je utvrđena nemogućnost daljnjeg profesionalnog razvoja i sve civilne osobe koje ne budu raspoređene na radno mjesto, imaju mogućnost koristiti Program tranzicije i zbrinjavanja (SPECTRA). Do 4. travnja ove godine zahtjev za odlazak iz MORH-a i OS RH podnijelo je 4228 osoba. Od tog je broja 1240 časnika, 1349 dočasnika i 1639 vojnika. U profesionalne invalidske mirovine po osobnom su zahtjevu otišle 1703 osobe.

Pripada im uvećana otpremnina sukladno Pravilniku o visini otpremnine, navodi se u današnjem priopćenju MORH-a. Po osobnoj zamolbi s uvećanom otpremninom, ali bez mirovine, iz obrambenog sustava je otišlo 175 osoba, dok je bez otpremnine i prava na mirovinu otišlo 289 djelatnih vojnih osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara